Διεθνές συνέδριο SONET-BULL
για τον σχολικό εκφοβισμό

Διοργάνωση: Oμάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (http://daissy.eap.gr)
Υποστήριξη: Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας
Ημερομηνία διεξαγωγής: 20 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα διεξαγωγής: 9.30 – 17.00
Χώρος διεξαγωγής: AMALIA HOTEL Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα

Διεθνές Συνέδριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα τις: «Πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού» στα πλαίσια του διακρατικού έργου «SONET-BULL»
Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 09.30 – 17.00 διεξάγεται διεθνές συνέδριο με θέμα «Πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού», από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του διακρατικού έργου «SONET-BULL – Using ICT networking tools with peer learning and crowdsourcing to train school communities to counter student bullying».

Ο Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας συμμετέχει στον τρίτο κύκλο ομιλιών (12:30 ως 13:45), με τίτλο εισήγησης: «Λημματογράφηση κατά του εκφοβισμού στη Βικιπαίδεια». Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λημματογράφησης κατά του Εκφοβισμού και θα προταθεί η Βικιπαίδεια ως εργαλείο σύγχρονης πρακτικής αντιμετώπισης του εκφοβισμού.

Πρόγραμμα Ομιλίας
12:30 -13:45 μμ

Εισηγητές
Εκ μέρους του Συλλόγου Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας:

  • Μάνος Κεφαλάς
  • Δήμητρα Νικολακέα

Διεύθυνση
AMALIA HOTEL Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα

Σύνδεσμοι
Ιστοσελίδα διοργάνωσης

Απολογισμός

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων λημματογράφησης δημιουργήθηκαν 24 νέα λήμματα καθώς και εμπλουτίστηκε ένα βασικό λήμμα, δημιουργώντας μια νέα  κατηγορία που αφορά των εκφοβισμό και το αντίστοιχο πλευρικό μενού διασύνδεσης των λημμάτων.

Σε συνέχεια της προσπάθειας των χρηστών που συμμετείχαν στις εβδομάδες λημματογράφησης για να εμπλουτιστεί η Βικιπαίδεια με λήμματα σχετικά με τον εκφοβισμό, προσκληθήκαμε και παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα της λημματογράφησης στο «Διεθνές Συνέδριο «Πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού»«.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διακρατικού έργου «SONET-BULL – Using ICT networking tools with peer learning and crowdsourcing to train school communities to counter student bullying» (http://www.sonetbull.eu/), το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αθήνα.
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα  DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (daissy.eap.gr), το οποίο υπήρξε ο συντονιστής φορέας του έργου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του έργου, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματά του.

jΤο βίντεο της παρουσίασης

Κατά την παρουσίαση των μελών του Συλλόγου Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας που συμμετείχαν, παρουσιάστηκε το έργο των συμμετεχόντων συντακτών και έγινε αναφορά στα λήμματα που δημιουργήθηκαν γύρω από το φαινόμενο του εκφοβισμού. Επίσης έγινε κάλεσμα στους ειδικούς να επιμεληθούν και να εμπλουτίσουν τα λήμματα με βιβλιογραφική τεκμηρίωση.

Έγινε αναφορά στο ρόλο της Βικιπαίδειας ως εκπαιδευτικό εργαλείο αλλά και της προσφοράς της σε κοινωνικά θέματα όπως ο εκφοβισμός.

Η αναλυτική παρουσίαση υπάρχει στο σχετικό βίντεο καθώς και στην ιστοσελίδα του  ΕΑΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου.

 

 

 

 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
*  Δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα του συνεδρίου
*  Η ιστοσελίδα του ΕΑΠ- Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τον απολογισμό του συνεδρίου
*  H επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου
*  Η περίληψη των παρουσιάσεων στην επίσημη σελίδα του της ερευνητικής ομάδας DAISSy
*  Αναφορά στο συνέδριο από το www.livewithoutbullying.com
*  Αναφορά στο συνέδριο από το www.e-abc.eu
*  Αναφορά στο συνέδριο από το patratora.gr