Μαθήματα συγγραφής

1. Χρειάζονται μαθήματα για να συμμετάσχει κανείς στη συγγραφή στη Βικιπαίδεια;

Στη Βικιπαίδεια έχουν όλοι τη δυνατότητα να συγγράψουν άμεσα, χωρίς μαθήματα, κάνοντας χρήση online βοήθειας. Τα μαθήματα αφορούν όσους επιθυμούν την υπόδειξη βημάτων στη συγγραφή, την υποστήριξη στη συγγραφική τους προσπάθεια, την επιτάχυνση της διαδικασίας μάθησης και προσαρμογής, και την εμβάθυνση στη συμμετοχή στη Βικιπαίδεια.

2. Χρειάζεται να πληρώσω κάτι για τη συμμετοχή μου στα μαθήματα;

Όχι, τα μαθήματα είναι δωρεάν προς όλους.

3. Η Βικιπαίδεια δεν είναι πλήρης και φαίνεται να έχει ζητήματα αξιοπιστίας. Είναι σωστό να χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό εργαλείο;

Η έλλειψη απλών λημμάτων στην Ελληνική Βικιπαίδεια, που δε χρειάζονται ειδικούς για τη συγγραφή τους, δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι στη συγγραφή της εγκυκλοπαίδειας και να την καλυτερεύσουν, ακόμη και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο στη Βικιπαίδεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτικό πνεύμα και όχι να καταναλώνεται παθητικά. Η συμμετοχή στη συγγραφή καλλιεργεί την κριτική σκέψη η καθοδήγηση σε αυτήν είναι στόχος της διδασκαλίας των μαθημάτων.

Η συμμετοχή στο συνεργατικό εγχείρημα της Βικιπαίδειας, με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορεί να χτίζει δεξιότητες ζωής στον συντάκτη, όπως η συνεργατικότητα και η εθελοντική προσφορά, και η Βικιπαίδεια μπορεί να γίνεται, επιπρόσθετα, παιδαγωγικό εργαλείο.